Click Click

>

Wednesday, December 11, 2013

Mi Kari Lemak Berkrim @ BV Cafe & Catering Ampang Park

Hari ni feeling2 nak post pasal port makan..

If uolls keje area Jalan Tun Razak / KLCC, mesti slalu buat lawatan tapak to AMPANG PARK (AP)..(yess..tempat yg sangat nostalgiakann)..klu zaman mama babah kite dulu, sure AP ni tempat yg sangat "IN" masa tu..ehehe..tp macam saya, AP mmg dekat di hati, best jugak cuci2 mata kt sini, banyak kedai baju2 kurung & hijabss..mostly muslimah attire byk kt sini..(dari yang simple mimple kepada yang bling2)...Walaupon regenye mebi lebih mahal sket compared ngan Jalan TAR or tempat lain..

So, disebabkan saya ke sini slalunya lunch time, mesti nk cari tempat makan yang SEDAP + CEPAT = SEPAT.. ;p ..jadi masa yang kekunun di jimatkan dapat di gunakan untuk mencuci mata2 kami (Haiilaa wanita!..ahakss)

Salah 1 stall faveret saya & kengkawan adalah BV CAFE & CATERING.. located betol kt sebelah escalator bahagian tengah2 tingkat bawah AP..

~ Inilaaa kedainya...bawah escalator..pakcik baju belang tu owner dia ~

Kat kedai ni kelebihannye foodnye adalah cepat..sebab dah pre-cook..dan ada set lunch..food + drinks = RM 9.90 (kira affordable for me..)
 

Menu kedai ni agak banyak juga..ada Nasi Lemak Kari Ayam, Beef Rendang, Green Curry Chicken, Assa, Pedas, Soto Ayam, Mi Kari dll...

~ The Menu ~

As for me, saya sangat suke Curry Mee / Mi Kari nye yang lemak berkrim dan juga Assam Laksa...mmg terangkat!!! Antara lain yang my friend pernah cuba and dia katakan sedap adalah Soto Ayam & Nasi Lemak Green Curry Chicken...

~ Curry Mee Lemak Berkrim..yummeh! ~
~ Nasi Lemak Green Curry Chicken,,,Not Bad! ~
~ Mihun Soto ~


Tp saya x recommend diorngnye pasta..rasa cam biasa2 sahaja...x berapa umphh la..maybe saja untuk memvariasikan their menu but obviously not in their expertisee,..huhu..



~ Black Pepper Beef Ball Spaghetti..rupa bley tahan laa tapi ~

2 comments:

PwettyPearl said...

Ni satu2 nye kdai mkn kat AP yg kite x pnh try sbb each time dtg, cfirm ramai org, sm cm yg lg satu tu, hehehe!

U rs which one taste yummier? kedai ni ke kedai yg satu lagi tu?

dazzleliciousmummy said...

Dyll : I x penah rs yang 1 lg tu...rasanya ntah2 yg kedai hijau tu lagi sedap..sebab sokmo ramai org...smp termuntah2 kedai tu..